Якщо війна: як готові укриття та сховища Кропивницького (фото)

Перегляди: 3193

В Україні почали перевіряти готовність укриттів та сховищ прийняти людей у разі необхідності, відбувається це на тлі повідомлень про загрозу нападу РФ.

CBN дізналось, чи готові такі споруди у Кропивницькому до захисту жителів міста та на скільки людей вони розраховані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Всього на території міста є 55 сховищ. З них 27 — для працівників підприємств, які продовжують свою діяльність в особливий період. Інші 28 можуть використовуватися для населення. Всі вони сьогодні знаходяться на балансі приватних підприємств, відповідно власники використовують їх на свій розсуд. За словами головного спеціаліста відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради Олександра Безеди, сховища майже готові до прийняття людей у разі необхідності.

Також у Кропивницькому є 190 укриттів. Вони знаходяться у житлових будинках багатоповерхівок і закладах громадського харчування центральної частини міста.

Також CBN перевірило одне зі сховищ, яке знаходиться під спортивною залою 7-поверхового корпусу педагогічного університету. Воно створене для особового складу вишу та розраховане на 300 чоловік. Біля воріт є табличка з написом про те, що тут знаходиться сховище. Наразі його використовують для побутових потреб: як спортивний зал та клас цивільного захисту. У ньому є дві вбиральні, кімната для медпункту, система вентиляції, кабінет для зв’язку та ін. ЦДПУ постійно підтримує сховище у належному стані.

«При введені особливого періоду сховище приведуть в готовність за 12 годин. Тут буде і вода, і зв'язок, і ліки, і продукти харчування на 72 години», – зазначив фахівець з питань цивільного захисту ЦДПУ Сергій Ротар.

Всього у Кропивницькому проживає близько 230 тисяч людей. За нашими підрахунками, у сховищах міста зможе укритися лише 40% населення.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.