Міський голова Малої Виски замість 200% отримуватиме 10-відсоткову премію

Перегляди: 5680

Депутати міськради Малої Виски запропонували зменшити розмір щомісячної премії міського голови Юрія Гульдаса з 200 до 10%.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Проєкт рішення розглядали під час сессії Маловиськивської міської ради вчора, 22 грудня.

Депутати гостро сприйняли факт, що очільник містечка з населенням в 15 тисяч буде отримувати значно вищу зарплатню, ніж, наприклад, мер Кропивницького, де живуть понад 200 тисяч людей.

У початковому проєкті рішення пропонувалося встановити надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50%, виплачувати матеріальну допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки, здійснювати преміювання на оплату праці у розмірі 200% посадового окладу та преміювати до державних та професійних свят, а також ювілейних дат у розмірі 100% окладу.

 

«Я розумію, що ви хочете, щоб я отримував менше. Якщо я отримаю меншу заробітну плату, я гірше не стану жити. Але сьогодні до моєї заробітної плати прив’язані всі стурктурні підрозділи, - стверджував міський голова Малої Виски Юрій Гульдас під час засідання сесії. - Якщо в мене буде 16 тисяч, то ті 3 будуть отримувати? Не потрібно принижувати тих людей, які працюють. А те, що міський голова отримав таку зарплату - так я вам скажу куди - 120 тисяч гривень пішли куди потрібно, на пам`ятники людям, на онко даю. Я додому зарплату не приношу».

Але судячи з голосування, депутати були іншої думки. З четвертої спроби обранці врешті-решт прийняли рішення з правками: встановити надбавку у 40% від окладу та 10-відсоткову премію.