11-річний школяр з Голованівська отримав на фізкультурі перелом щелепи

Перегляди: 6543

11-річний учень Голованівського ліцею імені Тараса Шевченка отримав на уроці фізкультури перелом щелепи.

Про це CBN повідомила мама хлопчика Леся Ярова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Йому не була надана кваліфікована медична допомога. Заморозку щелепи спецзасобами до встановлення діагнозу вважаю непрофесійними діями, які навіть зашкодили своєчасному встановленню діагнозу. Йому не викликали швидку допомогу, не повідомили батьків. Дитина зі зламаною щелепою ще відсиділа шостий урок», - сказала вона.

Леся Ярова вважає, що адміністрація школи спробувала приховати факт не надання належної медичної допомоги та інші свої промахи.

«Якщо керівник закладу затверджує акт про нещасний випадок, в якому не зазначено вид тілесного ушкодження, хоча воно їй відоме, це як мінімум свідчить про намагання приховати дійсний стан справ і спотворити результати розслідування», - наголосила мама учня.

Директорка ліцею Ольга Томашевська у телефонній розмові з CBN розповіла: «На уроці фізкультури стався нещасний випадок. Один учень біг за м’ячем, інший, розкачуючись на канаті, врізався в нього. Лікарі діагностували перелом щелепи у двох місцях».

За словами Ольги Томашевської, медсестра, що дозволила постраждалому відсидіти ще один урок, помилилася і покарана. «До неї застосовано дисциплінарне стягнення. Крім того, вона написала заяву на звільнення. Заява, втім, поки не підписана», - сказала директорка.

«В акті немає жодного слова про перелом щелепи, бо цей документ складався ще до поставленого лікарем діагнозу», - додала вона.