У Долинський гірничо-збагачувальний комбінат інвестують $100 мільйонів

Перегляди: 3603

Гірничо-добувна компанія «Рудомайн» перемогла в аукціоні та придбала частину майна гірничо-збагачувального комбінату окислених руд у Долинській.

Про це «Рудомайн» повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ТОВ «Рудомайн» - підприємство з видобутку залізорудної сировини відкритим способом. Виробничі потужності компанії розташовані в Кривому Розі.

Спочатку компанія погасить попередні борги підприємства, а це 450 мільйонів гривень. Також $37 мільйонів спрямують на податки та збори до бюджету, а понад $1 мільйон витратять на соціальний розвиток міста. Загалом на запуск комбінату «Рудомайн» планує залучити більш ніж $100 мільйонів.

Компанія має намір запустити гірничо-збагачувальний комбінат до 2023 року. Також у планах за два роки вивести його на повну потужність, щоб переробляти 12,5 мільйона тонн залізної руди та випускати до 3 мільйонів тонн готової продукції на рік.

Гірничо-збагачувальний комбінат у Долинській почали будувати ще у 1985 році, на що витратили $1,5 млрд. За 30 років після розвалу СРС він так і не запрацював, його готовність залишилась на рівні 65%.