У Кропивницькому міністр відкрив реконструйовану школу олімпійського резерву (фото)

Перегляди: 973

Сьогодні, 27 грудня, у Кропивницькому відбулося урочисте відкриття реконструйованого комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву – 2».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На відкриття «ОСДЮСШОР-2» з робочим візитом прибув міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«П'ять видів олімпійського спорту тут будуть розвиватися. Для нас дуже важлива кожна дитина, яка прийде сюда займатися. Я сподіваюся, що з часом ми побачимо дітей з Кіровограської області на чемпіонатах світу. Я впевнений, що сюди зможуть приходити всі верстви населення. Можливо не тільки, щоб діти сюди приходили, а й приходили й такі як ми і мали можливість займатися спортом», – зазначив міністр.

На теріторії спортивної школи обладнали нові зали та майданчики для занять з легкої атлетики, софтболу, бейсболу, боксу. За словами Вадима Гутцайта, у «ОСДЮСШОР-2» були створені всі умови для розвитку цих видів спорту.

Проєкт реконструкції спротивної школи втілювали в життя п'ять років, замість заявлених двох. Відкриття школи планувалося ще на вересень але проєкт не задовільнив керівництво області, тому будівельні роботи продовжувалися до кінця грудня.

«Ми розробили спортивний календар, він з коштами. Діти будуть тренуватись по місцевому спортивному календарю. А збірна команда України буде повністю забезпечена підготовкою перед міжнародними змаганнями. Якщо хлопці, згідно системі відбору, будуть потрапляти в Олімпійську збірну чи в будуть їхати на міжнародні змагання, то вони на 100% будуть забезпечені Міністерством», – підсумував Вадим Гутцайт.

Взагалом на будівництво витратили близько 74 млн грн, з них - 1 млн 800 тис грн виділили з обласного бюджету.