Мама школяра, якому зламали щелепу на фізкультурі, не збирається полишати цю історію

Перегляди: 1619

Мама 11-річного учня Голованівського ліцею імені Тараса Шевченка, який отримав на уроці фізкультури перелом щелепи, Леся Ярова не залишатиме цю справу просто так.

Про це вона повідомила кореспонденту CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я буду діяти до тих пір, поки керівництво ліцею не визнає того факту, що вони діють не на користь дітей. Я буду звертатися до департаменту освіти і науки області, безумовно, про цю ситуацію було повідомлено Міністерство науки і освіти. Далі, можливо, звернусь з відповідними заявами до правоохоронних органів», – сказала Леся Ярова.

Вона вважає, що не мудра позиція керівника закладу привела до того, що вона має так вчиняти.

«Колись у моєї дитини у школі болів живіт, то мені медсестра відразу зателефонувала і запитала, що робити. А тут, коли ротова порожнина повна крові, вона мені нічого не сказала. В акті написано, що подія сталась близько 13 години, тобто якби мене відразу повідомили, то я б встигла повезти дитину в Одесу. Нам би цього ж дня поставити брекети і зафіксували б щелепу, а так довелось робити все це тільки на наступний день», – наголосила мама учня.

За словами Лесі Ярової, наразі у хлопчика відсутні больові відчуття, але він не може їсти та мусить приймати лише перемелену їжу. «Тим більше ось було свято Миколая, дітям дарують різні солодощі, а він на них може тільки дивитися. З брекетами потрібно ходити ще два тижні. У школу поки дитину відправляти не будемо, адже йому не можна рухати щелепу. Він поки навчатиметься вдома», – сказала мама хлопчика.

«Для мене та інших батьків дуже важливо знати, що нашим дітях у разі їхнього травмування буде надана належна медична допомога. Тепер ми позбавленні можливості вірити, що діти в безпеці», – додала вона.

Нагадаємо, 11-річний учень Голованівського ліцею імені Тараса Шевченка отримав на уроці фізкультури перелом щелепи. Директорка ліцею Ольга Томашевська у телефонній розмові з CBN розповіла: «На уроці фізкультури стався нещасний випадок. Один учень біг за м’ячем, інший, розкачуючись на канаті, врізався в нього. Лікарі діагностували перелом щелепи у двох місцях».

За словами Ольги Томашевської, медсестра, що дозволила постраждалому відсидіти ще один урок, помилилася і покарана. «До неї застосовано дисциплінарне стягнення. Крім того, вона написала заяву на звільнення. Заява, втім, поки не підписана», – сказала директорка.

«В акті немає жодного слова про перелом щелепи, бо цей документ складався ще до поставленого лікарем діагнозу», – додала вона.