Три школи Кіровоградщини увійшли в ТОП-50 кращих екозакладів України

Перегляди: 1211

Аджамський ліцей, Мар'янопільська філія Новоукраїнського ліцею №8 та КЗ «Верблюзький навчально-виховний комплекс» увійшли в ТОП-50 кращих закладів України за рейтингом «Екошкола року».

Про це CBN повідомили організатори проєкту – міжнародний молодіжний рух School Recycling World.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у проєкті взяли 17500 шкіл з різних куточків України. Протягом року учні успішно реалізували екологічні ініціативи, проводили онлайн та офлайн-акції, кампанії, мобілізували ресурси та впроваджували систему правильного поводження з відходами, залучали батьків та громади.

ТОП-50 закладів загальної, середньої та позашкільної освіти разом зібрали та здали на переробку 91151 кг макулатури, 10293 кг пластику та 1285 кг тетрапаку. До пунктів приймання передали 21171 кг інших відходів: органіку, плівку, скло, жерстяні та алюмінієві банки, металобрухт, пластикові кришечки, відпрацьовані батарейки й навіть монетки. За рік фіналістам з усієї країни вдалося реалізувати тисячі екопроєктів, зібрати та здати на переробку більше ста кілограмів вторинної сировини.