У Кропивницькому готуються зупинити ТЕЦ

Перегляди: 3031

Міська влада Кропивницького планує зупинити нерентабельну ТЕЦ і запустити нову котельну.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі знаходимось на стадії розробки проєктної документації з реконструкції котельні на Андрія Матвієнка - плануємо довести рівень генерації тепла нею до 30 мегават і забезпечити центральну частину міста теплом, зупинивши нерентабельну ТЕЦ. Зокрема, на це у 2022-му підуть кошти бюджету розвитку Кропивницького, в разі потреби залучатимемо кредитні кошти - інших джерел фінансування поки немає», - написав він.

https://cbn.com.ua/2021/12/21/mer-kropyvnytskogo-andrij-rajkovych-tets-treba-vyklyuchyty-z-teplovogo-balansu/

Андрій Райкович зазначив: «Також у спецфонді міського бюджету передбачено субвенцію з державного бюджету на погашення накопиченої в попередні роки заборгованості з різниці в тарифах на опалення – мова про понад 309 мільйонів. Ми оформили всі документи, комісія обласної адміністрації, сформована за завданням уряду, розглянула це питання, ми пройшли державний аудит, усі цифри підтверджені».

«Чому це важливо: через борги попередніх років щороку після закінчення опалювального сезону арештовують рахунки "Теплоенергетика", блокуючи виплату зарплат, розвиток підприємства. Коли буде встановлено безборговий баланс, для цього більше не буде підстав», - пояснив міський голова.