БК «Кропивницький» завершив рік без жодної поразки

Перегляди: 940

У двох заключних у 2021-му році поєдинках чемпіонату України в Першій лізі кропивничани двічі на виїзді здолали свого головного конкурента одеську «БІПУ-2».

До двох поєдинках в Одесі наша команда підходила без жодної поразки в 14-ти матчах, але з суттєвими втратами в складі. Не змогли зіграти юні Роман Потєєв і Остап Пашалок, а також Юрій Курячий і Костянтин Фомічов. Добре, що зміг допомогти команді Руслан Фортуна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У одеситів була лише одна поразка в 14-ти поєдинках. Але господарі майданчику виявили велике бажання перервати переможну серії свого головного конкурента за лідерство в групі.

І перша половина учорашньої зустрічі пройшла під диктовку одеситів. Стартову чверть господарі виграли з перевагою в два очки, а в другому періоді збільшили свою перевагу ще на 9 пунктів. Тож, на велику перерву конкуренти пішли за рахунку 42:31 на користь «БІПИ-2».

Та в другій половині хлопці Андрія Бабенка зібралися й поступово стали скорочувати відставання. Завдяки результативній грі Олександра Хапуна та Богдана Сосоя до кінця третьої десятихвилинки удалося наблизитися до одеситів на відстань шести очок – 59:53. Тут потрібно зазначити, що в третій чверті гості втратили ще через перебір фолів свого головного снайпера Антона Мельника, а догравали матч наші хлопці взагалі вчотирьох, після того як по п’ять фолів отримали Ткаченко та Фортуна.

Тим не менш, за допомогою ще й Вадима Огородника, який у важкому двобої дуже допоміг команді, Богдана Ткаченка, Івана Рибченка на 34-й хвилині підопічним Андрія Бабенка вдалося відновити рівновагу в рахунку – 63:63. А далі два вдалих штрафних від Хапуна й два очки від Рибченка дозволили кропивничанам вийти вперед – 63:67. І свою невелику перевагу наші баскетболісти втримували до останньої хвилини, коли господарям, завдяки дальньому влучання вдалося підібратися на відстань 2-х пунктів – 75:77. Далі після серії невдалих обопільних атак, втрат і тайм-аутів Хапун забив один із двох штрафних, а одесити двічі не влучили з лінії, а згодом один штрафний таки реалізували – 76:79. За шість секунд до фінальної сирени Богдан Сосой забиває з лінії штрафних, але другим кидком промахується. Одесити мали шанс на овертайм та невлучили здалеку. І, у підсумку, в такій драматичній та нервовій кінцівці вчотирьох гравці БК «Кропивницький» таки здобули надважку вікторію – 76:79.

У кропивничан в цій грі відзначилися : Хапун - 27 очок, 5 підбирань, 3 передачі, Сосой – 14 очок, 7 передач, 3 підбирання, Фортуна – 13 очок, 4 підбирання, Ткаченко – 12 очок, 5 підбирань, Рибченко – 3 очки, 6 підбирань, 4 передачі, Огородник – 4 очки.

А сьогодні відбулася друга зустріч між цими командами. І знову розпочали матч краще одесити, які відірвалися на 5 очок – 20:15.

Та вже в другому періоді команда Андрія Бабенка повернула собі ініціативу й пішла на велику перерву з перевагою в три пункти – 35:38. Третя чверть стала багато в чому вирішальною, адже гостям удалося відірватися ще на 9 очок. У четвертій десятихвилинці одесити кинулися наздоганяти конкурентів й на останній хвилині навіть скоротили своє відставання до 3-х пунктів. Але більшого кропивничани зробити своїм головним конкурентам не дозволили. Тож, фінальна сирена зафіксувала рахунок – 62:67 на користь БК «Кропивницький».

Найкращими у нас на майданчику були : Мельник – 17 очок, 8 підбирань, Сосой – 15 очок, 5 підбирань, 4 передачі, Ткаченко – 14 очок, 3 передачі, Фортуна – 10 очок, Огородник – 5 очок.

Це шістнадцята поспіль перемога нашої команди, яка попри всі складнощі та відсутність постійного фінансування, в цьому чемпіонаті продемонструвала свою конкурентоспроможність, не поступившись у жодному із зіграних матчів у своїй групі.