У Світловодську Новий рік зустрічатимуть у холодних оселях (відео)

Перегляди: 4582

Неприємний «новорічний подарунок» підготувало для жителів Світловодська ПП «Світловодськпобут» - дві котельні міста працюють на пів сили, у квартирах містян холодно.

Про це повідомляє CBN з посиланням на facebook-сторінку міського голови Світловодська Андрія Маліцького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«По температурі подачі з третьої котельні було встановлено 48°. Це занадто низька температура, щоб подавати якісне тепло в наші оселі, заклади освіти та бюджетні установи. Відповідно за цим фактом була складена службова записка та написані листи до голови Кіровоградської ОДА, а також департаменту ЖКХ відповідно до реагування та вживання відповідних заходів», - зазначив мер Світловодська.

З учора ж, 29 грудня, містяни жаліються, що у більшості домівок, які забезпечуються теплом з другої котельні – батареї також захололи.

«У мороз -11 у квартирі було 22 градуси, а у мороз -5 вже 19 градусів», - жаліється місцева жителька Ірина Булаєнко на facebook-сторінці «Світловодські новини».

«Норма подачі теплоносія з третьої та другої котельні при температурі -6 градусів має бути 80°, а вона лише 48°», - скаржаться містяни.

У той же час керівництво ПП «Світловодськпобут» зазначає, що на більш високу температуру допоки підняти не можуть, бо розпочнуться пориви у тепломережі.

Як підтвердження цього факту один з містян запостив відео з розкопаною паруючою теплотрасою у житловому районі Світловодська.

«Прийнято рішення заклади освіти, які живляться від третьої котельні, перевести на дистанційне навчання. Це школи №4, 5, 7 і 10. Тож на даний час ми можемо констатувати факт, що Світловодськпобут не забезпечує якісним теплом Світловодськ», - доповів Андрій Маліцький.

За його словами причини такої роботи котелень допоки не відомі: «Нас не повідомляють про причини, чому зменшується температура. Між нами підписаний графік температурного режиму. Тож наразі ситуація така», - підсумував мер та доповнив, що керівництво міста обов’язково надасть подальшу інформацію через офіційний сайт Світловодської міськради.