Ковід-сертифікат для бустерної дози буде діяти 270 діб

Перегляди: 2712

З моменту отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу сертифікат вакцинації буде діяти дев’ять місяців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Кіровоградщини Олег Рибальченко.

За його словами, бустерна доза вводиться людям, вік яких досяг 60-ти років, медичним працівникам та співробітникам будинків інтернатного типу для того, щоб посилити захист через поступове зниження ефективності вакцини. Бустер – мРНК-вакцини – потрібно вводити через 6-9 місяців після вакцинації.

«В Україні запровадили бустерну дозу для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, якщо з часу закінчення курсу вакцинації вже минуло півроку. Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від Covid-19», - повідомив Олег Рибальченко.

Також існує додаткова доза вакцини, призначена для людей, які не отримали достатній імунітет після проведення двох доз щеплення. Такими є люди з ВІЛ-інфекцією, важкохворі, громадяни, які перенесли трансплантацію органів, хіміотерапію або проходять лікування великими дозами гормональних препаратів.

Додаткову дозу вакцини вводять через 1-3 місяці після останнього щеплення тією ж самою вакциною, що й раніше. Однак дія ковід-сертифікату у цьому разі не подовжується.