На посаду радника голови облради претендує головний антикорупціонер ЦНТУ

Перегляди: 3238

10 січня Віталій Сторчаус подав декларацію кандидата на посаду радника голови Кіровоградської обласної ради.

Про це з посиланням на реєстр НАЗК повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Віталій Сергійович Сторчаус народився 12 вересня 1982 року, закінчив Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова.

З 2016-го по 27 серпня 2018-го Віталій Сторчаус працював на посаді завідувача сектору з питань архівної справи Кіровоградської районної ради.

У 2018-2019 роках був керівником організаційного відділу Кіровоградської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

У 2020-му безуспішно балотувався від ПП «Слуга народу» до Кіровоградської обласної ради та до Кропивницької райради.

З березня 2021-го обіймає посаду уповноваженого із питань запобігання та виявлення корупції в Центральноукраїнському національному технічному університеті.

За даними звітів Радикальної партії Олега Ляшка до НАЗК, у 2018-2019 роках Віталій Сторчаус пожертвував у фонд партії майже 65 тисяч гривень. При цьому в 2018 році задекларований дохід Віталія Сторчауса складав лише 63 770 гривень зарплати, яку він отримав у Кіровоградській районній раді.

Також у 2019 році тривав судовий процес з приводу несплати Віталієм Сторчаусом аліментів на користь двох неповнолітніх дітей. Під час судового засідання Сторчаус зазначав, що не має постійного місця роботи і перебуває в його пошуку, тому не може перераховувати гроші на утримання дітей.

Суд став на бік колишньої дружини та ухвалив стягнути із Віталія Сторчауса аліменти на утримання неповнолітніх дітей у розмірі 1/3 частки всіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно. У 2020 році під час балотування від «Слуги народу» Віталій Сторчаус боргів з аліментів уже не мав.