Актора з Кропивницького відібрали для участі у міжнародній програмі розвитку талантів

Перегляди: 2499

Слава Бабенков став першим українським актором, який пройшов відбір на Berlinale Talents.

Про це повідомляє CBN з посиланням на Facebook-сторінку кастингової агенції Dreamcast.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Berlinale Talents — це програма розвитку талантів Берлінського міжнародного кінофестивалю, щорічний саміт для 200 видатних митців з усього світу зі сфер кіно та драматичних серіалів. Від України за час існування проєкту у ньому брали участь 47 митців, але це вперше, коли відібрали саме актора.

Слава Бабенков зіграв у понад 40 фільмах і зрежисував дві власні кінокартини. Свою участь у платформі він прокоментував так: «Я насправді подавався на все, що вдалося знайти і що доступно нам, українцям. Ну і на те, що здається престижним та принесе користь, так як поїхати на два дні на якийсь албанський акторський інтенсив не дуже хочеться. У світі не так багато міжнародних програм, і так вийшло, що з четвертої спроби мені пощастило потрапити в одну з них.

При подачі треба було заповнити об’ємну анкету, там багато всіляких творчих та навколотворчих запитань. Плюс потрібні були приклади своїх робіт. Цьогоріч вони також зробили внесок 40 євро (якщо не помиляюсь), але це не дуже вплинуло на кількість заявок. Минулого року їх було десь 3 тисячі, цього — 2250.

Berlinale Talents написали, що вражені моїм творчим зростанням та відданості своїй майстерності, тож я вважаю, що на мою користь зіграло те, що моя фільмографія поповнилася головною роллю у "Дон Жуані зі Жашкова", реж. Віктора Бутка і продюсера Дмитра Мінзянова, роботою з Олегом Сенцовим у "Носорозі" та хороша роль у "Каві з кардамоном" режисерки Іри Громозди.

У результаті очікую новий досвід, так як там всі актори будуть з різних країн. Нових знайомств та можливостей, так як я мічу ще й на міжнародний ринок. Плюс вважаю, що це буде престижно для України, адже я буду першим актором, якого відібрали на Berlinale Talents».