Хлопчика з Голованівського району, який отримав значні опіки, госпіталізували до Кропивницького (фото)

Перегляди: 1679

Днями у селищі Чемерпіль Голованівського району сталася трагедія: Іван Лемко, 10-річний хлопчик отримав багаточисельні опіки тіла - граючись він вилив на себе бензин та підпалив одяг сірниками.

Про це повідомила мати Івана - Вікторія Лемко у одній з Facebook-спільнот. 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі дитину транспортували до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні для лікування. Дорога до Кропивницького зайняла три години, Іван весь цей час залишався у свідомості. 

Про те, що сталося, розповіла мати хлопчика: 

«Я бачу - дитина повністю обгорівша, гола. Ми його схватили на руки, занесли в хату. Я намочила простирадла, підковдри - все, що бачила, обмотали його та почали викликати “швидку”. Протягом 50 хвилин дитина почала непритомніти та дуже сильно кричати. Вже коли приїхала “швидка” запитав: “Мамулечка, я ж помру?”. Кажу: “Ні, синочок, ти не помреш”. Попросив: “Дай мені слово, що я не помру”».

Декілька днів хлопчик перебував у Гайворонській лікарні, там йому надали першу допомогу та провели операцію по заміні уражених ділянок шкіри. Потім медики прийняли рішення про госпіталізацію до Кропивницького, у відділення анестезіології інтенсивної терапії. 

«Дитина у важкому стані, з перебігом опікової хвороби. Буде отримувати лікування, сумісно з опіковими хирургами будемо обирати тактику лікування, -  розповів завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії обласної клінічної дитячої лікарні Андрій Гутарєв. - Травма дуже важка, з загрозою для життя. Прогнози у такому стані ніхто не робить, все залежить від стану дитини». 

За його словами, Іван поступив до лікарні з опіками 50% тіла, з них 10% - глибоких уражень. 

Найбільш обпечені тулуп, руки та ноги Івана. За словами медика, наразі дитина буде отримувати лікування по потребі за рахунок лікарні та допомоги батьків. Також будуть необхідні препарати крові. 

«Прогнози ми не робимо, дитина буде отримувати лікування, згідно її стану», - підсумував лікар.