Медики, комунальники та місцеві урядовці повинні вакцинуватися від Covid-19 до кінця січня

Перегляди: 742

До списку професій, працівники яких мають зробити обов’язкове щеплення, додали робітників органів місцевого самоврядування, закладів охони здоров’я та працівників коммунальних підприємств.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ. 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти Covid-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати», - йдеться у повідомленні. 

«В останні тижні 2021 року та перші 2022-го фіксують зростання кількості випадків інфікування штамом “Омікрон” у більшості європейських країн. Агентство з безпеки здоров’я Великої Британії нещодавно опублікувало звіт, відповідно до якого в людей, інфікованих саме “Омікроном”, ризик потрапити в лікарню на 50% нижчий порівняно з інфікованими штамом “Дельта”. При зараженні “Омікроном” ризик госпіталізації нижчий на 65% для пацієнтів, які отримали дві дози вакцини, та на 81% – для тих, хто отримав три дози. Однак кількість випадків Covid-19, викликаних новим штамом, зростає, а це може створити суттєве навантаження на медичну систему. Саме тому в Україні і є необхідність розширення переліку професій, для яких вакцинація від Covid-19 є обов’язковою», – прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.