Мер Кропивницького Андрій Райкович: за результатами снігопаду

Перегляди: 4153

«Україна-Центр»

На першій цьогорічній нараді керівників міських служб міський голова Кропивницького Андрій Райкович здебільшого говорив про те, що у нас під ногами. Сніг, ожеледиця, неочищені тротуари…

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У новорічні дні природа кинула нам виклик. В основному місто було прибране, але були і серйозні недоліки в прибиранні. Колапсу не допустили, але треба бути готовими до таких ситуацій, щоби реагувати не тоді, коли вже місто завалене, а з першої хвилини.

Комунальникам дякую, але більше аналізуйте наперед, ДСНС вам дає точний прогноз погоди, готуйтеся заздалегідь.

Але головне наше, вибачте, "комунальне гальмо" - це припарковані на узбіччях машини, які не дають працювати снігоприбиральній техніці. Пропрацювати разом із нашими службами, з поліцією, як встановити обмежувальні знаки на вулицях центру. Я вже не вперше даю таку вказівку!

Стогнуть у місті про бідність, а пішохідна вулиця Дворцова заставлена крутими автомобілями. По вулиці Шевченка із двох боків заставлено машинами. Але ж був час, коли біля дитячої поліклініки тільки з одного боку було дозволено паркування, зараз знову з двох. Ще раз прошу управління Національної поліції – вивчіть ситуацію, дайте рекомендації, що робити з проблемою. Кропивницький уже перетворився на парковку, а не місто для людей!

Я всім місцевим автомобілістам обіцяю – наступної зими у нас будуть муніципальні евакуатори, всі машини з центральних вулиць, з недозволених місць забиратимете з штрафмайданчиків, платитимете великий штраф, щоб їх забрати, і мені неважливо, яке прізвище у власника машини. Інакше ви не розумієте! Скільки можна закликати поважати інших людей? А потім ще скаржитися, що міська влада не прибирає дороги!

Потрібно ж розуміти, що у нас дорожнє господарство міста непросте, вузькі вулиці, яким по сто і більше років, не розраховані на таку кількість машин. І розуміти, що відсівом проблема не вирішується, машини вибивають відсів за день-два на узбіччя!

КП "Універал-2000". Що це за сніговий відвал на площі Героїв Майдану? Це ж обличчя нашого міста та області, і тут таке! Щоб це було востаннє!

Ніколи не має повторитись ситуація радянських часів, коли сніг прибирали військові строкової служби, студенти, учні десятого класу. Мобілізуйте людський ресурс, наймайте на цей період людей. І однозначно повинна бути нова спеціалізована роторна техніка, у тому числі малогабаритна, здатна прибирати тротуари, є такі машини, наприклад, у Києві, шириною в півтора метри. "Універсал-2000", "Благоустрій", терміново зайнятися питанням. Місто знайде кошти на закупівлю такої техніки.

Визнаю, недостатньо були почищені тротуари, зупинки, пандуси. Багато надійшло нарікань від городян. Скільки людей падало, травмувалося, у цьому й наша вина. Розумію, що така погода буває двічі-тричі на сезон. Але чому ніхто не хоче взяти лопату та почистити у себе біля будинку? У центрі міста практично всі перші поверхи будинків та прилегла територія належать приватному бізнесу. Чому вони не прибирають? Чи складно прибрати периметр біля свого магазину? Спецінспекція – зміцніть контроль, штрафувати таких господарів одразу!

Наступну таку серйозну погодну ситуацію треба зустріти на іншому рівні».