У Кропивницькому представили альбом, який презентує митців Кіровоградщини (фото)

Перегляди: 1096

Яскравий мистецький альбом «Барви степу» презентували сьогодні у відділі мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він знайомить з історією формування на теренах нашого краю професійних мистецьких об’єднань, роботою Кіровоградських художньо-виробничих майстерень художнього фонду УРС , створенням обласної організації Національної спілки художників України та найяскравішими подіями, які стали символами мистецького відродження в місті. Саме такою, наприклад, була виставка «Єлисаветград-Кіровоград 1913-1988 рр», яку присвятили 75-річчю першої художньої виставки міста і на якій 62 художники представили понад 250 своїх творів.

Видання репрезентує доробок більше шістдесяти митців - представників живопису, графіки, скульптури, майстрів декоративно-прикладного, монументального і театрального мистецтва. Серед них Володимир та Любов Кір’янови, Сергій та Анатолій Шаповалови, Михайло та Андрій Надєждіни, Фелікс Полонський, Валерій Давидов, Володимир Волохов, Андрій Ліпатов, Віктор Френчко та багато інших.

Як зазначив мистецтвознавець Броніслав Куманський, у Кропивницькому відбулася знакова подія: «Я можу стверджувати, що кіровоградські художники – це не провінція. Це художники, які стоять в одному ряду з усім нашим образотворчим мистецтвом».

За його словами, альбом стане яскравою художньою візитівкою Кіровоградщини.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.