Світловодські депутати поскаржилися прокурору на мера: він не зміг організувати освітній процес

Перегляди: 2146

Голови фракцій партій «Батьківщина» (Роман Домбровський), «Європейська солідарність» (Володимир Похілов) та «За майбутнє» (Віталій Юшко) у Світловодській міськраді поскаржилися ювенальному прокурору обласної прокуратури Аллі Мороз на міського голову Світловодська Андрія Маліцького.

Текст звернення має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутати стурбовані тим, що «у Світловодську з початком нового року досі не розпочався повноцінний навчальний процес, замість того триває дистанційне навчання, діти не мають можливості навчатися в школах очно та не отримують достатньо належних знань».

«Зважаючи на те, що ні громаді, ні депутатам не надано для ознайомлення документів, які б свідчили про настання в місті Світловодську обставин, які об’єктивно унеможливлюють відвідування учнями закладів освіти (наприклад, рішення місцевої комісії ТЕБ та НС), ми вважаємо переведення закладів освіти міста на дистанційну форму навчання незаконним», - пишуть автори.

У зверненні також сказано: «Причиною порушення прав громадян на освіту стала некомпетентність міського голови та його підлеглих, несвоєчасна підготовка шкіл до опалювального сезону та не укладення договорів з постачальниками продуктів харчування, що призвело до освітнього колапсу у місті. Замість того, щоб вирішувати проблему, міський голова та його підлеглі постійно шукають винних. Вважаємо, що дана проблема може призвести до соціального напруження та врешті-решт вибухнути».

Вони просять Аллу Мороз притягти Андрія Маліцького до відповідальності.