Які навушники обирають українці? Експерти назвали лідерів ринку на початок 2022 року

Перегляди: 2616

Аналіз уподобань інтернет-користувачів, проведений експертами E-Katalog, допоміг визначити найбільш вагомих гравців на українському ринку навушників — як серед виробників, так і в розрізі конкретних моделей. Пропонуємо познайомитися з лідерами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найкращі бренди

Найбажаніші навушники в Україні випускаються компанією Apple: комплексна статистика популярності показує, що про «яблучну» гарнітуру мріють 13% відвідувачів E-Katalog. Друге місце у рейтингу виробників — за брендом Xiaomi, що демонструє результат на рівні 10% вподобань. Навушникам Sony довіряють 6% українців — японський концерн закриває трійку лідерів.

На що дивляться покупці?

Попит на бездротові моделі неухильно зростає: на цей час їм віддають перевагу майже три чверті потенційних покупців (73%). А ось дротові навушники, навпаки, здають позиції — вони цікаві лише 19% аудиторії. Ще 8% відвідувачів E-Katalog підшукують на порталі комбіновані навушники, здатні підключатися як через провід, так і через Bluetooth.

Більше половини користувачів (61%) роблять вибір на користь компактних гарнітур, 39% віддають перевагу великоформатним моделям — повнорозмірним або накладним. А найпопулярнішим форм-фактором на ринку є внутрішньоканальні навушники (43%). Близько чверті аудиторії (26%) цікавляться гарнітурами для спорту, а 14% — спеціальними ігровими девайсами.

Найпопулярніші моделі

Станом на кінець грудня в рейтингу найбажаніших моделей лідирують навушники-вкладиші Apple AirPods 2 with Charging Case, що вийшли на ринок ще в середині 2019 року. На тлі конкурентів вони виділяються унікальною ергономічною формою (яку згодом намагалися копіювати всі кому не ліньки), що забезпечує надійну фіксацію та високий рівень ізоляції від зовнішніх шумів. Навушники працюють на базі процесора Apple H1 та підтримують голосового асистента Ѕігі. За даними ek.ua, жителі Кіровоградщини можуть замовити Apple AirPods 2 with Charging Case в інтернет-магазинах за ціною від 3500 до 8700 грн (на момент написання статті).

Друге місце топа E-Katalog — за внутрішньоканальними навушниками Apple AirPods Pro, також випущеними у 2019 році. Вони обладнані внутрішнім та зовнішнім мікрофонами, що забезпечують роботу системи активної шумоізоляції. AirPods Pro також пропонують адаптивний еквалайзер, повну підтримку Apple Siri та корисний «прозорий» режим, що дозволяє чути все, що відбувається довкола, не виймаючи навушники із вух. Ціна моделі в інтернеті — від 5 700 до 10 500 грн.

Закривають трійку призерів Xiaomi Redmi AirDots 2, представлені влітку 2020 року. Це компактні та недорогі бездротові навушники з якісною звукопередачею, вологозахищеним корпусом та підтримкою Bluetooth v 5.0. Кожен із навушників AirDots 2 може працювати незалежно від іншого, що спрощує їхнє використання в якості гарнітури для телефонних дзвінків. Придбати Xiaomi Redmi AirDots 2 можна за ціною від 430 до 800 грн, ознайомитись з розцінками можна на ek.ua.