Кропивницький долучився до міжнародного флешмобу «Селфі у музеї» (фото)

Перегляди: 1025

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 19 січня, у Кропивницькому в Музеї мистецтв проходить флешмоб «Селфі у музеї».

Музей долучається до цієї акції вже всьоме. Мета флешмобу — зацікавити молодь мистецтвом.

«Минулого року ми цю акцію об’єднали з всесвітнім Днем котів (1 березня). Тоді у нашому музеї можна було зробити фото не тільки на фоні експонатів, а й із картинами котиків», - зазначила співробітниця відділу науково-просвітницької діяльності музею Леся Нестройна.

Для фотографування гостям доступні чотири виставкові зали на третьому та четвертому поверхах, а також експозиції, які знаходяться у фоє музею. За словами Лесі Нестройної, сьогодні найбільшою популярністю користується новорічна фотозона.

«Ми долучаємося до конкурсу із самого початку його існування. Минулого року спільне селфі наших дітей перемогло у кількох номінаціях. Тоді ми виграли річний абонемент на безкоштовне відвідування музею. Наша мотивація для участі — залучати дітей до пізнання мистецтва. А мотивація дітей — селфі, їм це цікаво. Таким чином вони не просто роблять фото, вони знайомляться з мистецтвом, досліджують його, розвиваються», - прокоментувала свою участь викладачка центру дитячої творчості Оксана Качуровська.

Умови конкурсу прості: потрібно зробити селфі на фоні музейного експонату та викласти його у одній із соціальних мереж із хештегами #MuseumSelfie та #Музей_мистецтв. Краще селфі обиратимуть за кількість вподобайок чи коментарів. Приз — друкована продукція музею: календарі, буклети, запрошення.

Минулого року до акції долучилося близько п'ятдесяти осіб. Найбільша кількість конкурсантів була у 2018 році — близько ста. Всі охочі протягом дня можуть відвідати Музей мистецтв і стати учасником флешмобу. При собі необхідно мати сертифікат про вакцинацію.

Фото Ігоря Філіпенка