На міжнародному конкурсі обрали найкраще фото з Кіровоградської області

Перегляди: 2333

Переможцем номінації «Найкраща фотографія Кіровоградської області 2021» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу від Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки» стала світлина Олександрійського театру авторства Віталія Попкова.

Про це повідомляє пресслужба ГО «Вікімедія Україна».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цікаве зимове фото, і якість пристойна, хоч і сніг йде», — прокоментувала членкиня журі, архітекторка Надія Лиштва.

Мета конкурсу — отримати фото усіх культурних пам'яток світу для ілюстрування ними Вікіпедії, а також привернути увагу українців до власної культурної спадщини, пізнати маловідомі сторінки своєї історії.

Театр в Олександрії з’явився у 1880-х роках. Спочатку це було погано пристосоване складське приміщення. Пізніше театр придбав купець Чибісов, який у 1902 році його повністю реконструював. При перебудові були враховані досягнення вітчизняного та закордонного будівництва театрів. Стіни були з порожнистої цегли, підлога та стеля мали визначений кут нахилу до стін, а кути самих стін заокруглені. Усе це створювало хорошу акустику. Була розширена сцена, проведено електрику, добудоване фоє. Зараз будівля є Міським палацом культури.

У списку пам’яток Кіровоградської області - 2180 об’єктів. За час проведення конкурсу було подано світлини 58% із них — 1278 пам’яток. Протягом конкурсного періоду 2021 року 28 учасників завантажили 398 фото 163 об’єктів.