БК «Кропивницький» продовжив свою переможну ходу

Перегляди: 1090

Кропивницькі баскетболісти виграли вже 20 матчів поспіль.

Баскетбольний клуб «Кропивницький» не знає поразок в чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги. В своїй групі підопічні Андрія Бабенка виграли вже 20 матчів поспіль. І це попри відсутність стабільного фінансування та впевненості в тому, що клуб продовжить своє існування. Гравці грають та перемагають виключно на власному ентузіазмі – про що говорив перед початком двох матчів чергового туру капітан кропивничан Богдан Сосой.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суперниками наших баскетболістів минулої суботи та неділі в спортивному залі факультету фізвиховання ЦДПУ ім.В.Винниченка були гравці БК «Дніпро-3». До цих протистоянь господарі майданчику підходили з чималими кадровими проблеми.

Захворів наш найкращий снайпер Антон Мельник, а Юрій Курячий та Руслан Фортуна не змогли зіграти через ушкодження. До того ж, на збори юнацької збірної України, разом із наставником Андрієм Бабенком, відправилися Остап Пашалок та Роман Потєєв. А тут ще в першій грі з дніпровцями травмувалися Іван Рибченко та Костянтин Фомічов, які відіграли чималу роль в досягнені переможного результату. На щастя, до другого матчу відновився Руслан Фортуна, але вибір виконавців став ще більше обмеженим.

Та ті гравці, які залишилися в строю, надали справжній майстер-клас своїм молодим конкурентам. Гості чинили гідний опір кропивничанам в обох поєдинках лише в перших періодах. А надалі досвідчені господарі майданчику, діями яких керував граючий тренер Богдан Сосой, грали злагоджено, впевнено, як в захисті так і в нападі, й нещадно карали дніпровців за їх власні помилки. Чи не головною зброєю нашої команди стали дальні влучання, адже перевагу в зрості в боротьби під щитами мали саме гості. Та скористатися своїми плюсами баскетболістам «Дніпра-3» не вдалося. БК «Кропивницький» здобув дві надупевнені перемоги – 81:56 та 94:52 та продовжив свою вражаючу переможну серію.

Особливо потрібно відзначити дії капітана та граючого тренера кропивничан Богдана Сосоя, який був справжнім лідером на майданчику й в другому протиборстві оформив тріпл-дабл – 19 очок, 12 підбирань, 13 результативних передач. Хоча на повагу та схвальні відгуки заслуговують всі гравці – Іван Рибченко, Олександр Хапун, Богдан Ткаченко, Костянтин Фомічов, Вадим Огородник, Сергій Полунчуков, Андрій Вербовий та Руслан Фортуна. Як зазначив після матчу Богдан Сосой, зупинятися на досягнутому команда не збирається й буде намагатися завершити регулярний сезон взагалі без поразок. Для цього потрібно здобути перемоги ще в восьми поєдинках, які передуватимуть плей-офф.

Фото - Олександр Сухонос