Школяру зламали щелепу на уроці фізкультури в Голованівську. В ліцеї назвали винних

Перегляди: 5327

Мама 11-річного учня Голованівського ліцею імені Тараса Шевченка, який отримав травму на уроці фізкультури, поділилася з CBN офіційною відповіддю за підписом директорки закладу Ольги Томашевської на свій запит щодо обставин події.

https://cbn.com.ua/2021/12/28/mama-shkolyara-yakomu-zlamaly-shhelepu-na-fizkulturi-ne-zbyrayetsya-polyshaty-tsyu-istoriyu/

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У відповіді на запит Лесі Ярової сказано, що нещасний випадок стався о 13:00 15 грудня 2021 року. Однокласник травмованого хлопчика розхитувався на канаті. Він випадкового вдарив свого товариша ногою в щелепу.

У листі наголошується: «...комісією було встановлено, що під час проведення уроку вчителем фізичної культури проводився неналежний контроль за поведінкою і діями здобувачів освіти».

Також комісія встановила, що неналежним чином спрацювала і медсестра ліцею. Вона застосувала спрей «Заморозка», не викликавши швидку допомогу та не повідомивши директорку ліцею. Батькам та класному керівнику вона також нічого не сказала, оскільки вважала, що вони вже знають про подію.

Крім того, вважає директорка ліцею, частина провини лежить і на класному керівнику травмованого шестикласника, яка не повідомила про цей випадок батькам і не викликала швидку.

У відповіді на запит Ярової адміністрація ліцею також визнала, що при проведенні уроків фізкультури порушуються санітарні норми: «Згідно з розкладом занять Голованівського ліцею, у середу на п’ятому уроці в спортивній залі проходять уроки 5-Б та 6-А класів. Всього у 5-Б класі 32 учні, у 6-А класі — 34. На уроці фізкультури були присутні 25 учнів 5-Б класу та 25 учнів 6-А класу. Площа спортивної зали закладу складає 263 кв. м.

Відповідно до Санітарного регламенту для закладів середньої загальної освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25 вересня 2020 року №2205, у спортивній залі площею до 288 кв. м допускається навчальне заняття не більше, ніж 30 учнів одночасно. Заклад не має можливості виконати вимоги чинного регламенту, так як приміщення введене в експлуатацію в 1970 році».