У центрі Кропивницького торгували російськими цукерками (фото)

Перегляди: 5015

Спеціалісти Держпродспоживслужби під час позапланової інспекції кіоску поблизу Центрального ринку в Кропивницькому виявили цукерки російського виробництва та інші продукти без відповідної документації сьогодні, 24 січня.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про цукерки «Алёнка» та «Мишка Косолапый. Медовый грильяж» виробництва московського ПАТ «Красный Октябрь».

Відповідно до Постанови КМУ «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» та згідно з Переліком товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, імпорт та реалізація харчової продукції російського виробництва заборонена.

Також інспектори знайшли олію невстановленого виробництва та м'ясні вироби «Спек італійський с/к в/с (вакуум)», «Язик заливний у желе» без необхідної інформації на маркуванні.

Підприємець зміг надати супровідні документи не на всю продукцію. Без документів продавалося солодковершкове масло «Селянське» 73,0% жиру, ТМ Milker, виробник ТОВ «Богодухівський молокозавод».

Працівники Держпродспоживслужби зобов'язали господаря вилучити з обігу продукцію, яка продавалася незаконно. Наразі розглядається питання про накладення штрафу на підприємця.

Фото Держпродспоживслужби