Кропивницький входить у четверту хвилю коронавірусу

Перегляди: 975

Станом на 25 січня у місті збільшилася кількість інфікованих коронавірусом та зменшилася кількість охочих вакцинуватися.

Про це повідомляє начальниця управління охорони здоров’я Кропивницької міської ради Оксана Макарук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми увійшли у четверту хвилю коронавірусної епідемії, яка характеризується спадом кількості заражень штамом Дельта на зміну якому поступово приходить Омікрон. Щодня медики спостерігають збільшення кількості інфікувань, зокрема, в місті за минулу добу зафіксовано 35 нових випадків, маємо і два летальних, - повідомила Оксана Макарук. - На лікуванні в стаціонарі № 1 Центральної міської лікарні нині перебувають 74 хворих на ковідну пневмонію, з них четверо — діти. В реанімаційному відділенні лікуються дев’ятеро містян, на апараті штучної вентиляції легень — 3 особи. Амбулаторно лікуються 217 кропивничан».

Незважаючи на зростання кількості випадків інфікування, спостерігається значне зменшення кількості охочих вакцинуватися.

«Загалом, станом на ранок, 25 січня, у місті виконано 208 379 щеплень, двома дозами щепилися майже 50 відсотків кропивничан, - відзначила Оксана Макарук. - Щодо дітей та підлітків від 12 до 17 років, то для них спрощено процедуру вакцинації — необхідності брати довідку у педіатра про проведення інших видів планових щеплень вже немає. Процедура проводиться за дозволом батьків».

Посадовиця запевнила, що медична система міста готова до викликів нової хвилі коронавірусу. На базі стаціонару № 1 Центральної міської лікарні розгорнуто 280 ковідних ліжок, з них до централізованого киснепостачання підключені 225, перебоїв з киснем немає. Зайнятість цих ліжок — 26,4 відсотки.

За словами Оксани Макарук, заклад забезпечений необхідною апаратурою та медикаментами. У наявності 16 апаратів штучної вентиляції легень, 7 апаратів високопотокової кисневої терапії, 108 кисневих концентраторів, 27 моніторів пацієнта та інше лікувально-діагностичне обладнання.