На дорогах Кіровоградщини поліцейських авто-«фантомів» поки не буде

Перегляди: 2560

Відсьогодні на українських дорогах з'являться патрульні «фантоми» — машини без поліцейських знаків, проте на дороги Кіровоградщини вони поки не виїдуть.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зараз ці автомобілі починають працювати у Києві та Київській області у тестовому режимі. У нас поки що такого не буде», - прокоментував прессекретар патрульної поліції області Дмитро Поперешняк.

На сьогодні, за інформацією сайту МВС, до патрулювання готові чотири машини-«фантоми» Skoda Kodiaq. Протягом цього року їх кількість планують збільшити до 30, а у 2023 — до 110. Але надалі марки авто вже відкрито не розголошуватимуть.

Автомобілі оснащені системами контролю швидкості, які дають змогу вимірювати швидкість транспорту і коли «фантом» стоїть, і коли він рухається. Після фіксації правопорушення зчитуються номерні знаки для подальшої перевірки у базах даних. Після цього метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка їх опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності у такому випадку притягується власник авто або належний користувач.

Майже всі правопорушення будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки правопорушника. Але можлива фіксація і не автоматично за допомогою двох відеокамер, які будуть знімати все, що відбуватиметься спереду і позаду автомобіля. Це відбуватиметься доволі рідко і стосуватиметься лише тих порушень, які могли призвести до надсерйозних наслідків.

У «фантомі» будуть чергувати інспектори, які у разі серйозних порушень зможуть зупинити водія.