Як у Кропивницькому борються зі стихійною рекламою (фото)

Перегляди: 917

За 2021 рік на розповсюджувачів незаконної реклами у Кропивницькому склали 64 адмінпротоколи.

Про це повідомив начальник інспекції з благоустрою міста Олександр Брюховецький.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми постійно моніторимо, складаємо адмінпротоколи на тих, хто розклеює. За 2021 рік ми склали 64 адмінротоколи. Але часто фірми, які поширюють таку рекламу, наймають для цієї роботи місцевих, а самі знаходяться не у нашому місті, а, наприклад, у Дніпрі чи Кривому Розі, — зазначив Олександр Брюховецький. — Не завжди можна проконтролювати де і коли вішають незаконні рекламні оголошення. Тому, якщо реклама розміщується на електроопорах чи біля житлових будинків, ми просимо підприємства, які контролюють ці об'єкти, їх очищувати. Наприклад, “Електротранс” понатягували сітки на свої електроопори біля обласної лікарні. Не всім сподобалася ця ідея, але реклама зникла».

За розміщення стихійної реклами штраф складає від 340 до 1360 грн для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн — для підприємств. Але, незважаючи на заходи інспекції, містяни продовжують поширювати незаконну рекламу.

Фото Ігоря Філіпенка. CBN