У кропивницькій школі провели урок з мінної безпеки (фото)

Перегляди: 741

Сьогодні, 27 січня, поліцейські та рятувальники провели урок з мінної безпеки «Все у твоїх руках» для учнів «Академічної гімназії Кропивницької міської ради».

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мета уроку - «дати дітям важливі знання щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, навчити чітко розуміти ступінь небезпеки та наслідки необережних дій з ними».

Разом з дітьми фахівці відпрацювали елементи евакуації та поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Сапер ГУ ДСНС розповів дітям про старі вибухівку часів Другої світової війни, відмінності між цими боєприпасами та сучасною вибухівкою. Також діти дізналися, як відбуваються ідентифікація, вилучення та знищення небезпечних предметів. Особливу увагу під час уроку зосередили на наслідках вибуху та смертельній небезпеці для тих, хто спробує здійснити будь-які маніпуляції зі старим, іржавим, але вкрай небезпечним боєприпасом.

 

Вибухотехніки Нацполіції розповіли про види сучасних вибухівок, випадки замінувань громадських закладів та правила поведінки при отриманні оголошення про замінування. Вони також наголосили на правилах безпеки при виявленні підозрілих предметів у транспорті, місцях скупчення людей тощо, а також інформували дітей про процес знешкодження вибухівки.

Щоб закріпити отримані знання, діти спільно з рятувальниками та поліцейськими відпрацювали умовне оголошення про мінування, а також склали пам’ятку щодо дій на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, позавчора, 25 січня, кропивницькі поліцейські отримали повідомлення про замінування школи №32. Інформація не підтвердилася.

Ще раніше, 13 січня, всією Україною, у тому числі й Кропивницьким, прокотилася хвиля фейкових повідомлень про замінування шкіл та торгових центрів.

Фото пресслужби ГУ ДСНС у області