У Кропивницькому суд першої інстанції відхилив позов по Центральному скверу

Перегляди: 5517

Заключне засідання у справі щодо Центрального скверу відбулося сьогодні, 27 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Позивачка Олена Резніченко за підтримки екоактивістів міста звернулася до суду з приводу можливого знищення дерев при будівництві ресторану «МакДональдс» на території Центрального скверу. Вона посилалася на генеральний план майбутнього будівництва.

Представниця забудовника - ТОВ «Укрсфера» - Вікторія Малиновська наголосила, що генерального плану наразі не існує і будівництво поки не розпочалося.

Наразі ж у сквері готуються до спилу трьох дерев - усі в аварійному стані, як стверджує відповідач від міськради Кропивницького.

З часу, коли був встановлений паркан у центрі міста і до сьогодні, були спиляні лише гілки з аварійних дерев, стверджує представник міськради Володимир Покаленко.

«Не надано доказів, що орендна земля використовувалась чи використовується з порушеннями. Наразі будівництва ще немає, тож поки немає дій чи доказів того, що ми порушуємо право», - сказала Малиновська.

Майже через пів року розгляду справи суд постановив відхилити позов Олени Резніченко та не скасовувати договір міськради з забудовниками «МакДональдсу».

Позивачка подаватиме апеляцію.