ДБР проводить обшуки у нардепа від Кіровоградщини

Перегляди: 1977

Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки у народного депутата від «Слуги народу», члена міжфракційного об’єднання «Розумна політика» Олега Воронька.

Про це повідомляється на сторінці об’єднання у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні до нашого колеги з МФО "Розумна політика" Олега Воронька приїхали працівники ДБР. Їхні звинувачення на його адресу — притягнуті за вуха. Зараз Дмитро Разумков та інші народні депутати з МФО прямують до нього», - ідеться в повідомленні.

В «Розумній політиці» обшук вважають політично мотивованим.

На сайті ДБ зазначено, що обшук проводиться «у межах кримінального провадження за фактом підроблення документів».

«Національне агентство з питань запобігання корупції склало на депутата протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною 2 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) щодо його входження до складу виконавчого органу одного із товариств, - пояснюють у пресслужбі ДБР. - Під час судового розгляду у Печерському суді чинний народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд».

CBN намагатиметься отримати коментар у нардепа.