Спортивний оглядач Юрій Ілючек розповів, як працюватиме на зимовій Олімпіаді у Пекіні (фото)

Перегляди: 1122

28 січня у пресцентрі CBN відбулася зустріч зі спортивним журналістом Юрієм Ілючеком, який буде висвітлювати Зимові Олімпійські ігри у Пекіні з місця подій.

Всього від України на Олімпійських іграх працюватимуть 9 акредитованих журналістів та 11 бродкастерів. Юрій Ілючек серед них — єдиний регіональний журналіст.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це вже треті «дорослі» Олімпійські ігри у практиці оглядача. До цього Юрій Ілючек працював на Літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро та Зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані. Висвітлював також і Літні юнацькі Олімпійські ігри у Буенос-Айресі. Але теперішні олімпійські ігри ускладнюються низкою антиковідних заходів, за порушення яких журналіста можуть навіть позбавити акредитації — головного документа, який видається Міжнародним олімпійським комітетом і є допуском до всіх змагань. Так, наприклад, журналісти за 14 днів до відкриття Олімпійських ігор мали встановити додаток на телефон, де щодня повинні відмічати стан свого здоров’я.

Третього лютого Ілючек відлетить у Стамбул, звідки того ж дня прибуде до Пекіну. Як зазначає журналіст, всі витрати на переліт та проживання кожен оглядач має брати на себе, тому доводилося звертатися за допомогою до друзів і спонсорів. Але, незважаючи на всі обставини, Юрій Ілючек щасливий, що отримав змогу висвітлювати найголовніші спортивні змагання світу: «Для спортивного журналіста, тим паче для регіонального, напевно, як і для будь-якого спортсмена, найвища межа — виступити або попрацювати на Олімпійських іграх. Ту атмосферу, навіть з теперішніми умовами, передати складно. Це найвища ступінь задоволення і можливостей для журналіста. Я щасливий і пишаюся тим, що мені довіряє Національний олімпійський комітет і дає можливість працювати на змаганнях найвищого рівня».

Зі спортивними оглядами Юрія Ілючека можна буде ознайомитися на таких ресурсах: газета і сайт «Україна-Центр», ютуб-канал «Студія 2U», особистий сайт «SportРепортер», «Кіровоград24», «Тусовка». Прямі включення з найцікавіших моментів Олімпіади можна також побачити на фейсбук-сторінці Юрія Ілючека.

Зимові Олімпійські ігри 2022 у Пекіні урочисто відкриються четвертого лютого і триватимуть шістнадцять днів. Від України на них виступлять 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN