На реставрації очисних споруд «Дніпро-Кіровоград» вкрали 3 млн грн

Перегляди: 4409

Підприємців з Кропивницького підозрюють у привласненні 3 млн грн під час переобладнання системи водопостачання міста.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Замість сертифікованого обладнання вони використовували неякісні системи невідомого походження. Наразі це обладнання встановлене, але не введене в експлуатацію. Вирішується питання щодо його заміни.

З власних джерел стало відомо, що мова йде про реконструкцію очисних споруд «Дніпро-Кіровоград».

Нагадаємо, що, за інформацією пресслужби водоканалу, за ходом реконструкції постійно слідкує обласна влада. Процес триває за особистого контролю голови обласної ради Сергія Шульги.

«Дніпро – Кіровоград» є учасником проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», в рамках якого підприємство отримало кредит Світового банку на суму 47 млн дол. З них близько 8,5 млн направили на реконструкцію очисних споруд каналізаційного господарства Кропивницького.

На території кропивницьких очисних споруд за кошти державного та обласного природоохоронних фондів ведеться реконструкція каналізаційних очисних споруд з новим будівництвом цеху механічного зневоднення осаду стічних вод вартістю 65,7 млн грн. У 2021 році з обласного природоохоронного фонду виділено 18,979 млн грн.