У Кропивницькому багатоквартирні будинки відключатимуть від централізованого опалення

Перегляди: 3919

Будинки, де щонайменше 85% абонентів мають автономне опалення, будуть відключати від централізованого вже у цьому році.

Про це під час апаратної наради заявив міський голова Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Райкович розпорядився вже до 1 квітня провести роботу з міськими ЖЕО та ОСББ і визначити, хто з абонентів та яким чином буде отримувати теплову енергію у наступний опалювальний період.

«Якщо будинок на 85-90% буде відключений від централізованого опалення - на наступний опалювальний рік централізоване опалення буде відключено. Ми повинні через департамент соціальної політики розглянути фінансовий стан цих людей, можливості цих людей і в разі потреби надати їм підтримку, але лише в разі потреби. І допомогти людям перейти на автономне опалення», - заявив мер Кропивницького.

За словами міського голови, 75% житлового фонду – багатоквартирних будинків - вже підключені до автономного опалення.

«Однозначно це погано, однозначно це недалека перспектива – але такий стан вимагає дії, - наголосив Андрій Райкович. – Ми повинні повідомити людей, заздалегідь попередити. Без ніяких перешкод видати людям усі дозволи і забезпечити відповідні роботи».

Крім того, міський голова заявив, що в місті чимало злісних неплатників, які мають тисячні борги за комунальні послуги.

«Шановні кропивничани, які використовують послуги центрального опалення, будьте добрі, кожна послуга повинна бути оплачена. Я прошу також вдосконалити роботу керівникам з ЖЕО, - підкреслив міський голова. – Бо та людина, яка копієчку до копієчки збирає та думає: на кефірчик чи на хлібчик використати - і заборгованості не має, в строк розраховується. А ті, що мають по десятку чи по два десятки квартир, що здають – у них ще совісті вистачає не розраховуватись».