Як розпізнати відновлений iPhone

Перегляди: 1528

У магазинах із продажу техніки Apple зустрічаються телефони з відміткою Refurbished – відновлені. Найчастіше продавці не приховують факту відновлення пристроїв і пропонують їх за зниженою ціною. Мабуть, це єдиний плюс таких гаджетів. Іноді неофіційні ресейлери намагаються продати відновлені устрою під виглядом нових, не роблячи на них відповідної знижки.

Перевага нового iPhone у тому, що цей смартфон спочатку був без дефектів, його не перебирали, не ремонтували, у ньому точно встановлені фірмові, оригінальні комплектуючі. Тому, якщо в пріоритеті не стоїть економія, краще все ж таки купити iPhone, який не проходив процедуру відновлення.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Що таке відновлений iPhone?

Відновлений айфон - це телефон, в якому виявилися заводські дефекти, і він був наново зібраний, перевірений. Іноді під відновлення потрапляють навіть нові пристрої, у яких знайшли брак ще до поставки на прилавок магазину.

Офіційно відновлені смартфони практично не поступаються новим. Процедурою відновлення займається компанія Apple. Виробник повністю перебирає пристрій, змінює всі пошкоджені вузли та деталі на нові, оригінальні. Телефон збирають у новому корпусі, тож подряпини, інші пошкодження виключені.

Плюси офіційно відновленого айфону:

  • річна гарантія від виробника;
  • використання лише фірмових, нових комплектуючих;
  • збирання на тому ж рівні, що й нових пристроїв.

Але є ще один варіант відновлення – сторонні компанії. У такому разі телефон вже не отримає нової гарантії від Apple, і не факт, що в ньому замінили пошкоджені деталі на нові та оригінальні. Іноді все закінчується звичайним ремонтом.

Основні відмінності відновлених смартфонів

Розпізнати офіційно відновлений смартфон iPhone нескладно, навіть не відкриваючи упаковку. Він буде в білій коробці без зображення телефону та назви моделі. Серійний номер такого айфону починається з літери F. У нових пристроях серійник починається з M або P. Іноді також зустрічається маркування N. Такі моделі видаються покупцям замість повернених за гарантією гаджетів.

Щодо неофіційних відновлених пристроїв, то тут цих ознак немає. Тому, якщо сумніваєтеся, новий пристрій чи ні, перевірте його, ввівши серійний номер у спеціальній формі на сайті. Відобразиться інформація та дата активації телефону.