У Кропивницькому готуються до створення урбаністичного парку

Перегляди: 4745

Земельна комісія Кропивницької міськради розглянула питання про передачу КП «Благоустрій» у постійне користування земельної ділянки на лівобережжі Інгулу, де планується розміщення урбанпарку.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також комісію пройшли питання про надання управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель між вулицями Юрія Олефіренка, Дворцовою, Кавалерійською та Євгена Чикаленка, про передачу КП «Управління будинками Кропивницької міської ради» у постійне користування земельної ділянки по вулиці Євгена Чикаленка.

Крім того, комісія погодила проєкти рішення про відведення земельної ділянки під спорудження гаража по вулиці Гагаріна, 29-а, а також про відведення земельної ділянки учаснику бойових дій в АТО для присадибної ділянки у тупику Рибальському.

Урбанпарк у Кропивницькому планують збудувати у 2022 році в рамках президентських програм «Здорова Україна» та «Велике будівництво».

Один урбанпарк відкрили торік на території Національного комплексу «Експоцентр України». Там є: скейт-парк, призначений для екстремальних вуличних культур; стрітфутбольний спот для тренувань з вуличного футболу: 3х3, панни, фристайлу; стрітбольний спот для тренувань зі стрітболу та баскетболу 3х3 і 5х5; стрітденс і івент-спот для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хоп-денсом, денсхолом, папінгом, локінгом тощо; стрітворкаут-спот для відповідних активностей, тренувань, майстер-класів, а також всеукраїнських джемів і батлів зі стрітворкауту; паркур-спот для вуличних тренувань з паркуру, майстер-класів, зйомок паркур-контенту, всеукраїнських джемів та батлів; бігова доріжка у лісовій зоні завдовжки 3,5 км.