Вибух газу в квартирі у Кропивницькому. Все, що відомо (фото, відео)

Перегляди: 4797

Близько 16:00 2 лютого у квартирі в дев’ятиповерхівці на вулиці Попова, 24, в обласному центрі вибухнув газ. Загинув власник помешкання Андрій Дідковський, двоє його доньок - восьмирічна Поліна та 13-річна Діана — отримали опіки.

CBN зібрало в один матеріал усе, що відомо на цей момент.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій того дня забрав дівчаток зі школи. Разом вони чекали з роботи маму. Чоловік вирішив перенести телевізор в іншу кімнату, Діана допомагала тату. Поліна лежала на дивані. Раптом пролунав вибух. Діана втратила свідомість.

- Вона почула, як задзвонив телефон батька. Прийшла до тями, побачила, що менша сестричка вже горить, схопила її й вибігла з нею, - говорить мама дівчаток Ганна Дідковська.

У десяти будинках навколо повилітали вікно, в будинку на Попова, 24, зруйновано кілька несучих стін. Квартира, де сталося лихо, до життя не придатна. Наша Юлія Бабак побувала у сусідській. Звідти тепер можна потрапити до зруйнованої домівки Дідковських, не виходячи у під’їзд.

2 лютого, в момент вибуху, на третьому поверсі працювала бригада газовиків — міняли лічильник. Опіки отримав 62-річний працівник газової служби, його вже виписали з лікарні.

- При виконанні робіт було відключено систему газопостачання. Після виконання робіт була викликана аварійна служба для відновлення газопостачання, - пояснює головний інженер «Кіровоградгазу» Сергій Тимофіїв.

Утім, жителі будинку стверджують, що про заплановані газові роботи взнали вже після вибуху. Оголошення на під’їзді — з виправленою датою.

[caption id="attachment_117716" align="aligncenter" width="640"] Стоп-кадр з відео телеканалу «Вітер»[/caption]

Сестри нині в лікарні. У меншої опіки 30 відсотків тіла, у старшої — до 13 відсотків. Стан обох стабільний, загрози життю немає.

Діана вчора, 3 лютого, вийшла в прямий ефір на своїй сторінці в Instagram. Ми поспілкувалися з трьома людьми, які дивилися це відео. Хтось запам’ятав її розповідь краще, хтось гірше (Instagram, на жаль, не зберігає прямі ефіри), але зміст приблизно такий:

- Мене привалило телевізором і шматками стіни, я втратила свідомість. Прийшла до тями, якось вибралася з-під уламків. Почала шукати сестричку, не могла знайти її. Мені здавалося, що я її дуже довго шукала. Коли знайшла — вона вже горіла (очевидно, на дівчинці горів одяг. - Ред.) Схопила її на руки, вибігла з будинку і почала шукати хрещеного.

[caption id="attachment_117715" align="aligncenter" width="640"] Фото з Facebook Ганни Дідковської[/caption]

Про перебіг відновлювальних робіт у будинку регулярно у своєму Telegram-каналі інформує міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Дівчатка лікуються і й досі не вірять, що їхній батько загинув. Ганна намагається жити далі.