«Дніпро-Кіровоград»: власники приватних будинків також сплачуватимуть абонплату

Перегляди: 2925

З 10 березня власники приватних будинків сплачуватимуть абонплату разом з мешканцями багатоквартирних будинків державного сектору.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник юридичної служби ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Слюсар.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У зв’язку з тим, що тепер водоканал використовує публічні договори, вони вважаються прийнятими автоматично. Тому споживач повинен сплачувати абонплату незалежно від того, ходив він укладати договір чи ні.

Власники приватних будівель повинні будуть сплачувати абонплату незалежно від того, є у них каналізація чи ні, хоча суми і відрізнятимуться.

Сума абонплати залежатиме від того, чи є у будинку загальнобудинковий лічильник, а якщо це приватний сектор, чи є лише водопостачання, чи й водовідведення також.

Як зазначили у пресслужбі «Дніпро-Кіровоград», якщо у будинку немає лічильника, то абонплата становить 16 грн – водопостачання і 15 — водовідведення. Якщо лічильник є, то водопостачання обійдеться у 35 грн, водовідведення так і коштуватиме 15 грн. Якщо у будинку немає водовідведення, то за відсутності лічильника власник платитиме 16 грн.