У Кропивницькому відкрилася виставка світлин французького фотографа, присвячена українським бійцям

Перегляди: 618

Сьогодні, 17 лютого, у Музеї мистецтв відкрилася фотовиставка французького фотографа Юрія Білака у межах всеукраїнської акції «Вшануй», присвячена бійцям, загиблим під Дебальцевим.

Організували виставку в Україні за ініціативи Міністерства молоді та спорту України і державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр». Організатори у Кропивницькому - Центральноукраїнський державний будинок художньої та технічної творчості та ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виставка була представлена у Вінниці, Дніпрі та Львові. Тепер вона поїздить по Кіровоградській області.

Юрій Білак – французький художник українського походження - запропонував родинам загиблих військових сфотографуватися з речами, які уособлюють героїв.

Під кожним фото є міні-розповідь про загиблого: який він був, що любив, спогади близьких.

Складали розповіді відомі люди: брати Капранови, Оксана Забужко, Іван Іванець та інші.

Центральною світлиною стало фото Анастасії – вдови кропивничанина Дмитра Придатка. Жінка тримає у руці каблучку чоловіка, передану їй побратимом. Анастасія завітала на відкриття виставки з донькою, але відмовилась від коментарів.

Зараз у музеї лише 13 з 26 світлин, але повинні доставити й решту.

«Мета виставки - показати суспільству, яку ціну платить Україна заради незалежності. Чому гинуть наші воїни, показати їхню силу та мужність. Тому що частина суспільства вважає, що війна десь далеко», - зазначив завідуючий відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв Олег Юрченко.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN