Війна. День четвертий

Перегляди: 2857

Близько п’ятої ранку 24 лютого 2022 року російські війська атакували Україну. Президент РФ Володимир Путін назвав це «спеціальною операцією», покликаною «звільнити Україну від нацистів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

27 лютого 2022 року

За рідну землю склали свої голови п’ятеро військовослужбовців з Кіровоградщини.

Голова обласної військової адміністрації Марія Чорна повідомила про чотирьох.

Загинули у війні:

Олександр Ісаков з Новоархангельської громади – в боях у Донецьку;

Артур Калачов із Долинської громади – на Луганщині під час оборони села Кримське;

Артем Васечко з Новомиргородської громади – в бою під Сумами;

Людмила Яковенко з Бобринецької громади;

Артем Колесник з Олександрії, який загинув у Чернігові, останнім часом у рідному місті не жив.

Редакція CBN співчуває рідним та близьким загиблих. Вічна пам’ять героям.

****

Голова Кіровоградської облради Сергій Шульга оприлюднив у своєму Telegram-каналі уточнений перелік захисних споруд Кропивницького, до яких забезпечено доступ.

****

Усі товари мають коштувати стільки ж, як і тиждень тому.

Про це заявила керівниця Кіровоградської обласної військової адміністрації Марія Чорна у своєму Telegram-каналі.

«Жодного підвищення цін і штучного дефіциту. Ігнорування даної вимоги будемо вважати диверсією проти обороноздатності регіону та карати відповідно до законів військового часу. І це вже не попередження, а ультиматум», – написала Марія Чорна.

CBN у своєму неофіційному Telegram-каналі збирає інформацію про магазини, де зростають ціни. Контакти – за посиланням: https://t.me/cbnua/3137

****

Олександрієць Артем Колесник загинув у зоні бойових дій на Чернігівщині. 31-річний Артем працював начальником охорони у Чернігові. Разом з двома хлопцями намагалися завадити входженню ворожої колони. Їх орки розстріляли в упор.

В Артема лишилися дружина Аліна і чотирирічна донечка Іванна.

[caption id="attachment_119313" align="aligncenter" width="586"] Фото з профілю дружини Артема Колесника у Facebook[/caption]

****

Визначені дошкільні заклади прийматимуть дітей працівників критичної інфраструктури – військових, медиків, правоохоронців тощо - дитячі садочки №№14, 15, 35, 37, 47, 63, 74 та 65.

ДНЗ № 65 “Лукомор’я” працюватиме в цілодобовому режимі.

Вибір, до якого саме з перерахованих закладів приводити дітей, залишається за батьками.

****

Кропивницький у четвертий день війни (фоторепортаж Ігоря Філіпенка).

Більше світлин - за посиланням.

****

https://cbn.com.ua/2022/02/27/yak-dopomagaty-armiyi-v-oleksandriyi-foto-kontakty/

****

У наметі на Козачому острові, просторі Krop:HUB та магазині техніки Apple-Fixit збирають допомогу військовим.

****

До власників укриттів, до яких і досі немає доступу, застосовуватимуть закони воєнного часу, заявила голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Марія Чорна.

****

«Вчора до ночі наші правоохоронці, не без вашої допомоги, дорогі небайдужі люди, вихоплювали, як бліх із старого кожуха, підлих диверсантів. Дякую вам за пильність, і сьогодні уваги не зменшуйте. Можливо, ще не всіх знешкодили. Тому повідомляйте негайно про все підозріле навколо вас», – написав Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

****

https://cbn.com.ua/2022/02/27/u-kropyvnytskomu-zaboronyayetsya-prodazh-alkogolyu-magazyny-pereviryatymut-pravoohorontsi/

****

У Новоукраїнському районі заборонили продаж алкоголю. «Міським, селищним, сільським головам, підприємцям мережі роздрібної торгівлі району заборонити продаж алкогольних та спиртних напоїв», – йдеться у розпорядженні начальника Новоукраїнської районної військової адміністрації від 26 лютого.

****

Вчора, 26 лютого, вночі приблизно о 22:50 ракети пройшли над Кропивницьким. У деяких військових частинах області вмикали сирену через небезпеку обстрілу. Загрози цивільному населенню не було.