МОЗ закликає працівників аптек виходити на роботу

Перегляди: 541

Зараз обмежень у роботі аптек немає, вони можуть не працювати тільки у тому випадку, якщо працівники не вийшли на роботу.

Про це йдеться у зверненні МОЗ, розміщеному на офіційній сторінці міністерства у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Будь ласка, виходьте на роботу, адже ви — частина медичної системи України», — йдеться у зверненні.

МОЗ нагадує, що зараз активно працюють волонтери та міжнародні організації, які відгукнулися на заклик про допомогу і намагаються закрити всі нагальні потреби медичної галузі.

«Проте всі ці старання можуть бути даремні, якщо працівники аптек просто не вийдуть на роботу. Будь ласка, будьте й надалі надійним тилом для України, виходьте на роботу. Зараз як ніколи потрібна ваша мужність, сила та відвага. Від вас залежить, чи будуть в аптечці жарознижувальні та протиалергійні препарати, чи отримають пацієнти інсулін», - закликає МОЗ.

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, аптечні пункти у лікарнях продовжують працювати, хоча і можуть траплятися проблеми з логістикою, які стараються вирішувати.

У МОЗ також працює контакт-центр за номером 0 800 60 20 19, який приймає дзвінки та запити щодо критичних потреб від громадян та медичних закладів.