У кропивницьку лікарню приїхав швейцарський журналіст з осколковими пораненнями

Перегляди: 1450

До лікарні Кропивницького з осколковими пораненнями прибув журналіст Guillaume Briquet, якого обстріляли військові РФ біля населеного пункту Водяно-Лорине Миколаївської області сьогодні ввечері.

Про це повідомляє очільниця ОДА Марія Чорна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зі слів журналіста, після перетину ним українського блокпоста, розташованого на заправці «Прем‘єра Оіл», він на своєму службовому автомобілі поїхав на південь. Буквально через кілька хвилин його обстріляли війська окупантів з близької відстані. При цьому вони бачили, що авто використовується пресою, тому що на автомобілі були відповідні позначки. 

Після обстрілу журналіст одразу з’їхав на узбіччя. До нього підійшли військові російської армії, назвалися та обшукали його. Відібрали паспорт, 3000 євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал, ноутбук. 

Після цього журналіста відпустили, він сів у авто та поїхав у напрямку Кропивницького по медичну допомогу.

У портфоліо Guillaume Briquet зйомки наслідків аварії на АЕС у Фукусімі, Чорнобильської зони, засмічені пляжі в Порт-о-Пренсі на Гаїті і не тільки. Світлини фотографа публікувалися у журналі Time. 

На сайті Guillaume Briquet для зв’язку вказаний швейцарський телефон. Сам він родом із Женеви.

[caption id="attachment_119875" align="alignnone" width="640"] Haiti Port-au-prince camp de réfugier[/caption]

[caption id="attachment_119876" align="alignnone" width="640"] Photo forbinden Zone of Fukushima[/caption]