Кошти з «пакунку малюка» відтепер можна витратити на будь-які необхідні речі

Перегляди: 491

Уряд зняв обмеження на використання коштів з «пакунку малюка» на період військового стану.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна військова адміністрація.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На весь період воєнного стану та плюс один місяць після його завершення знято обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка». До цього кошти треба було використати протягом 12 місяців. Грошові компенсації відтепер перераховуються на будь-який рахунок родини, який вже відкритий у «ПриватБанку».

Сума грошової компенсації - 6300 гривень.

Також допомогу під час військового стану можна отримати за спрощеною процедурою.

Рішення про призначення грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» приймається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій/районних військових адміністрацій або виконавчим органом міської ради. Для її отримання один з батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка».

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо прикласти копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров’я або поза ним.

У разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. У такому випадку до заяви вони додають:

- копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);

- копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім’ї (для сім’ї патронатного вихователя, прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу);

Заяву необхідно подати особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача. Заяву та документи можна подати до виконавчого органу сільської, селищної ради, центру надання адміністративних послуг.