Кропивницькі волонтери планують евакуювати за кордон притулок для тварин

Перегляди: 826

У притулку організації захисту тварин «Бім» через масову евакуацію людей додалося 20 нових тварин - і це ще не кінець.

Про це CBN розповіла керівниця «Біму» Катерина Дорош.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі у притулку знаходяться близько 350 безпритульних тварин. За словами Катерини Дорош, і ця цифра може ще бути не остаточною, адже на вулицях міста через масовий виїзд людей збільшилася кількість покинутих тварин, які незабаром теж можуть потрапити до притулку.

На сьогодні із забезпеченням тварин у волонтерів поки проблем немає - харчування та медикаментів вистачає.

«Ми закуповуємо корм, але, оскільки зараз з його поставками трохи складно, всі кошти, які нам направляють, витрачаємо на їжу для тварин. Дякуємо, що допомагає тероборона - нам відправляють залишки продуктів з блокпостів», - сказала Катерина Дорош.

Проте тварин немає де ховати на період повітряної тривоги - вони так і залишаються у вольєрах на вулиці. І волонтери, якщо у цей момент були у притулку, - біля них.

«У нас немає можливості перемістити кудись 350 тварин. Так і сидимо разом з ними, бо ховатися нікуди», - зазначила зоозахисниця.

Тому, щоб вберегти тварин, а заодно і волонтерів, організація планує переправити частину своїх вихованців за кордон. Організація Peta у Німеччині готова прийняти 150 тварин, але залишається проблема - знайти транспорт і доставити їх до кордону.

«У першу чергу ми будемо вивозити тварин-інвалідів та похилого віку, у нас такі є. Але це треба знайти якийсь місткий бус, щоб розмістити там клітки. Та і черги зараз на кордоні, і у Вінницькій області неспокійно. Ми не знаємо, як у нас складеться з переправою, будемо щось думати», - каже волонтерка.

Якщо у когось є змога допомогти з транспортом, волонтери просять звертатися за номером 0666 726 430 - Світлана.