У Кропивницькому розповіли, як працює гуманітарний штаб для переселенців (фото)

Перегляди: 866

Вже три дні на базі НВК № 26 працює гуманітарний міський штаб, головне завдання якого - координація розселення біженців.

Про це повідомляє міська рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила начальниця міського управління освіти Лариса Костенко, для того, аби прибуваючі у місто переселенці могли зорієнтуватися, на блокпостах організували роздачу візитівок, а також розміщують відповідну інформацію в інтернеті. З 11 березня контактні дані можна буде знайти і на білбордах.

У штабі для людей, які рятуються від війни, організовали харчування, їх реєструють і відповідно до подальших намірів розселяють дошкільними навчальними закладами. Частина садочків орієнтована на тривалий час перебування, інші надають прихисток на ніч.

За словами Лариса Костенко,  у штабі лише на реєстрації позмінно залучені близько 40 осіб. Працюють цілодобово. За потреби задіються психолог і медична сестра. Біженців почергово приймають 32 садочки. Паралельно управління освіти формує загальну базу кропивницьких родин, які готові приймати їх у себе вдома.

Для організації харчування використовують наявні у закладах освіти запаси, також довозять хліб і м’ясну продукцію. Допомагають місцеві підприємці, батьки учнів, колеги-освітяни. Якщо раптом цієї бази буде недостатньо, зазначає очільниця управління освіти, готові організувати ще один такий штаб.

"Готуємо перші і другі страви, напої, випічку. Все з розрахунку на 500 осіб — для переселенців і загонів тероборони. На кухні працюють як кухарі, так і педагогічні працівники. Ми тут фактично постійно, ходити додому немає часу, - розповіла старший кухар харчоблоку Марія Колісник. - Звісно, нам важко, для того, аби відігнати сон, п’ємо каву, намагаємося жартувати. Але людям. Які до нас прибувають, набагато важче. Тому ми просто намагаємося хоч якось їм допомогти".

Контактні телефони міського штабу із розселення:

0953986463

0953986489

0953986435

0953986453

фото пресслужби міської ради