У шкільних їдальнях Олександрії годують переселенців (фото)

Перегляди: 1217

Шкільні їдальні в Олександрії зараз готують гарячі сніданки та обіди для переселенців. Ще місяць тому тут запроваджували нове шкільне меню, а зараз годують людей, які вимушено залишили свої домівки.

Продукти предають волонтери, а також звичайні олександрійці. Про гостинність прийому та смак старв, свідчать відгуки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Котлета, гречка, пиріжок, чай - класика. Дуже смачний сніданок. Дякуємо вам! – ділиться враженнями Анна Шостак. – Дякуємо за допомогу, яку надаєте, за харчування. Ми переїхали з Бучанського району Київської області. Колись були корінними олександрійцями.»

З початку війни Олександрія дала тимчасовий чи постійний прихисток вже одинадцятьом тисячам преселенців. Влада міста ініціювала використання закладів освіти не лише для ночівлі, а й для годування людей.

«Ці люди, які тут знаходяться, вони у важкому психологічному стані. Я дякую олександрійцям, нашим працівникам освіти, нашим дівчатам, які працюють в їдальнях за людське ставлення, людську позицію, за роботу, яку вони зробили для українців в такий вжкий час. Українці обов'язково переможуть, бо правда на нашій стороні. Ми на своїй землі, ми захищаємо свою землю і перемога буде за Україною!», - відзначив внесок освітян міста у Перемогу міський голова Сергій Кузьменко.