В Олександрії взяли під варту і судитимуть двох мародерів

Перегляди: 5444

Мародерів, що намагались поживитися майном олександрійців, які тимчасово виїхали з власних осель, узяли під варту і судитимуть.

Про це пишуть «Тексти. Олександрія».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Судом за наполегливої позиції прокурорів Олександрійської окружної прокуратури двом мешканцям міста Олександрії обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їх підозрюють у вчиненні серії злочинів проти власності в умовах військового стану», - повідомив перший заступник керівника Олександрійської окружної прокуратури Денис Лещенко.

18 березня після виявлення на місці вчинення злочину затримали раніше судимого 29-річного мешканця Олександрії. Він намагався викрасти особисті речі із сараю домоволодіння, розташованого в районі восьмої школи.

«Цьому громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 15 та частиною 4 статті 185 КК України, — незакінчений замах на крадіжку, вчинену повторно, поєднану з проникненням у інше приміщення, вчинену в умовах воєнного стану. Суд стосовно нього обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — розповів Денис Лещенко. - Також після громадського резонансу і виявлення мешканцями Південного мікрорайону (так званий "БАМ") раніше судимого 41-річного мешканця міста Олександрії, який, імовірно, причетний до вчинення серії злочинів, окружна прокуратура провела слідчі дії. Вони підтвердили обставини причетності цієї особи до вчинення крадіжок в період воєнного стану на території міста Олександрії.

22 березня загаданому вище мародеру повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 185 КК України — крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, вчинена в умовах воєнного стану. Встановили, що збиток нанесений потерпілим від крадіжок мародером, складає більше 40 тисяч гривень. Оперативно реагуючи на необхідність суворого покарання та придушення таких злочинів, 24 березня судом вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слід зазначити, що досудові розслідування у цих кримінальних провадженнях тривають. Також правоохоронні органи перевіряють причетності згаданих осіб до інших злочинів, вчинених як у військовий, так і у мирний час на території міста Олександрії».