В аптеки Кіровоградщини надійшла обмежена кількість левотироксину

Перегляди: 4473

Через порушення логістичних шляхів деякі препарати, у тому числі і левотироксин (синтетичний аналог гормону щитоподібної залози) надходять до аптек в обмежених кількостях.

Про це повідомляє Кіровоградська ОДА з посиланням на начальницю державної служби з лікарських засобів області Лілію Панфілову.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Очільниця служби зазначила, що в області працюють 95% аптек у межах встановленої комендантської години, але через майже повністю щручновані логістичні шляхи, ліки до них надходять в обмежених кількостях.

«Фірми-постачальники, з якими ми працювали у довоєнний час, знаходяться в містах прифронтової зони. Тому наразі ми працюємо над шляхами поновлення логістики», - сказала Лілія Панфілова.

Також посадовиця повідомила, що область отримала обмежену партію препарату «L-тироксин». У Кропивницькому вони є в мережах аптек «Ацинус» та «Інкопмарк -медсервіс». «Ліки Кіровоградщини» забезпечують розповсюдження препарату «L-тироксин» своєю мережею в аптечні заклади по території області.

Цього тижня область також очікує ще одну партію «L-тироксину» та «Еутироксу».