В Україні запрацював сервіс з пошуку безкоштовного житла для тимчасових переселенців

Перегляди: 1020

Команда ІТ-шників розробила сервіс пошуку безкоштовного житла у безпечних регіонах України.

Про це повідомляють на сторінці Олександрійської міської ради у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Команда волонтерів ІТ-спільноти України разом з Міністерством розвитку громад та територій і Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробила сервіс пошуку безкоштовного житла у безпечних регіонах України.

Сервіс «Допомагай» - для людей, що готові надати безкоштовне житло і прихисток тимчасовим переселенцям, і для тих, хто таке житло шукає. На сайті наразі - понад 3 000 актуальних ліжко-місць.

Власники житла та переселенці можуть додавати та шукати оголошення з надання безкоштовного житла на сайті або за номером гарячої лінії 0 (800) 33 22 38 (безкоштовно по Україні та цілодобово).

«Допомагай» дбає про актуальність і безпеку оголошень. Для цього оператори кол-центру регулярно обдзвонюють всю базу.

Також є можливість залишити відгук чи скаргу на хост або гостя, які оператори колцентру перевіряють вручну. Це дозволяє уникнути неприємних ситуацій та заблокувати шахраїв. Вже були випадки, коли зловмисники під виглядом хоста вимагали переказати їм на карту плату за проживання заздалегідь. Таких дуже швидко ідентифікують та блокують.

Також олонтери розмістили багато корисної інформації на основному вебсайті волонтерської організації «Допомагай».