СБУ затримала держслужбовця-колаборанта на Кіровоградщині

Перегляди: 15252

СБУ затримала жителя області, який займався колабораційною діяльністю у соціальних мережах.

Про це повідомляє УСБУ Кіровоградської області на своїй Facebook-сторінці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Затриманий виявився державним службовцем категорії "Б", одним з керівників середньої ланки Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Протягом тривалого часу він використовував фейкові профілі у соціальних мережах для поширення публічних закликів до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Від початку повномасштабного вторгнення росії почав поширювати матеріали з виправдовуванням та запереченням російської агресії.

Слідчі Управління провели лінгвістичну експертизу, за результатами якої повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачена ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну влади чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч.2 ст.436-2 (виравдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Продовжуються слідчі дії.