На Кіровоградщині хочуть створити додаток «Навігатор переселенця»

Перегляди: 513

Голова ОДА/ОВА Андрій Райкович запропонував створити додаток «Навігатор переселенця» під час наради з керівниками громад і територій сьогодні, 11 квітня.

Одна з найважливіших задач для організації проживання переселенців - забезпечення тимчасового житла.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Треба якомога швидше проаналізувати наявні можливості гуртожитків, соціальних приміщень, освітянської бази, щоб у прийнятні терміни запропонувати людям тимчасове житло, - наголосив Андрій Райкович. - Всі центри, де зупиняються переселенці, контактуйте із головним штабом і вирішуйте поточні проблеми».

Олександрівська громада вже взялася за ремонт соціального гуртожитку для переселенців. В окремих фермерських господарствах переселенці вже живуть і працюють. Тому голови районних військових адміністрацій отримали завдання активізувати всі комунікації з фермерами, громадами і допомагати їм.

«Головне - напрацювати нехитру комп’ютерну програму фіксації кожної тимчасово переміщеної особи. Починаючи від офіційної реєстрації і до заселення в гуртожиток. Плюс облік людей, які зняли житло під найм. Нам треба своєрідний "навігатор переселенця", - зауважив голова військової адміністрації. - Не виключаю, що знайдуться розумні молоді люди, які на волонтерських засадах швидко розроблять такий продукт».


Джерело: прес-служба Кіровоградської ОДА/ОВА